Vijesti

July 10, 2021

Vodič za odabir najprofitabilnijeg stola za poker uživo

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Prilikom igranja uživo poker u vašem omiljenom online kazinu, morate donijeti mnogo odluka u djeliću sekunde. Prvo, morate naučiti kada povisiti, odustati, pratiti ili čak provjeriti. Ali pre nego što uopšte dođete do ove tačke, morate to da uradite kako treba kada birate poker sto uživo. Dakle, šta tačno brucoš treba da traži za poker stolom? Ovaj poker vodič će vas provesti kroz ovu kritičnu fazu.

Vodič za odabir najprofitabilnijeg stola za poker uživo

Pravilo #1. Proučite igrače

Ovaj je bezveze. Ako želite da osvojite džekpot od 100.000 dolara u video pokeru u kazinu uživo, stealth bi trebala biti vaša strategija. Uvijek birajte stolove sa najmanje iskusnim igračima. Iskustvo kaže da su zeleni skloni donošenju ishitrenih odluka, što dovodi do skupih grešaka koje možete iskoristiti.

Ali, naravno, lakše je reći nego učiniti. U ovom slučaju, trebate samo sjediti, gledati i naučiti prepoznati obrasce igranja i svoje potencijalne 'klijente'. Srećom, većina regulisanih kockarnica uživo omogućava igračima koji ne igraju igre da ostanu za stolom.

Pravilo #2. Odaberite poziciju na ribi

Sjediti za istim poker stolom s barem jednom zelenom rukom je definitivno dobra stvar. Međutim, ako imate poziciju na njima, pomoći će vam da u potpunosti iskoristite situaciju. Drugim riječima, osigurajte da vam pozicija na kojoj se nalazite omogućava da igrate mnogo potova protiv početnika. Prije ili kasnije, oni će dati novac, a vi morate biti spremni da nasrnete.

I dalje što se tiče pozicije, pobrinite se da ti agresivni igrači nemaju stav prema vama. Ako je moguće, odaberite objavu s njihove lijeve strane. Razlog? Proučit ćete njihovu reakciju na vaš ulazak za sto. Alternativno, budite posljednji koji će nastupiti na stolu. Ovo vam može pomoći da odlučite da li da završite rundu klađenja i pogledate sledeću kartu bez dodavanja novca u pot.

Pravilo #3. Izračunajte statistiku predvorja

Obično će neki kazina uživo dati igračima statistiku za stolom. Ove brojke vam mogu pomoći da odredite prosječnu veličinu posude. Zauzvrat, znat ćete broj akcija koje su iznesene za stolom. Na primjer, ako je veličina pota velika, onda to znači da igrači na stolu prave skupe greške. Zapamtite, vi ste u igri da iskoristite greške vašeg protivnika.

Takođe, statistika stola vam može pomoći da saznate prosečan broj igrača po flopu. Tako ćete naučiti koliko opušteno igraju igrači. Na primjer, ako je brojka visoka, to može značiti da igrači imaju super niske zahtjeve za početnim rukama. Takođe, broj može ukazivati na to da su igrači početnici. Obrnuto vrijedi za veće brojke.

Pravilo #4. Igrajte poker uživo u pravo vrijeme

Osim pronalaženja "Isusovog sjedišta" i razumijevanja statistike stola, trebali biste znati i kada igrati. Stručni poker igrači tvrde da je igranje vikendom isplativije nego radnim danima. To je zato što se većina "riba" zadržava radnim danima samo da bi se pojavila tokom vikenda da se opusti.

Međutim, igranje pokera tokom vikenda ne garantuje nužno uspeh. Neki ljudi će vam reći da su crni petak bolji od vikenda. Dakle, otkrijte najbolje vrijeme koje vam odgovara, jer je ovo proces pokušaja i greške.

Konačni savjet

Općenito, odaberite poker sto uživo koji će vas izložiti najprofitabilnijim situacijama. Na sreću, to ne uključuje nikakvu komplikovanu matematičku jednačinu, već samo zdrav razum. Zapamtite da vam odabir stola sa lošim igračima omogućava da igrate sa što više ruku. i iznad svega, igrajte poker uživo u reguliranim online kockarnicama uživo.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire

Vijesti