Vijesti

March 22, 2023

Scientific Games imenuje visokokvalificiranog finansijskog direktora Nicka Negra

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

naučne igre, vodeći dobavljač tehnologije u najbolja kazina uživo, najavio je zapošljavanje Nicka Negra kao novog finansijskog direktora kompanije nakon opsežne nacionalne pretrage. Imenovanje crnca na tu poziciju je u skladu sa odlaskom Jamesa Bunitskyja, koji je u kompaniji bio 40 godina. Bunitsky je bio uključen u stratešku prodaju lutrije naučnih igara Brookfield Business Partners u aprilu 2022.

Scientific Games imenuje visokokvalificiranog finansijskog direktora Nicka Negra

Negro je iskusan profesionalac za finansije sa dvije decenije rada na finansijskim, strateškim, operativnim i liderskim ulogama. Ima pozitivne rezultate u osmišljavanju i izvršavanju uspješnih finansijskih planova za međunarodne korporacije. Bio je na sličnim pozicijama u kompanijama Honeywell, Dover Corporation i Navistar.

Pat McHugh, izvršni direktor Scientific Games, izrazio je zahvalnost na izvrsnim finansijskim smjernicama Jima Bunitskyja i poželio dobrodošlicu Niku u tim izvršnog rukovodstva kao finansijskog direktora. Istakao je Nickovo poznavanje zamršenosti međunarodnog poslovanja zasnovanog na uslugama, korporativne strukture, usklađenosti i dubokog razumijevanja strategije. McHugh je dodao da je kompanija oduševljena predstojećom fazom dobrog finansijskog upravljanja svojim globalnim aktivnostima.

Postizanje i održavanje zlatnih standarda

U međuvremenu, McHugh je naveo da je Scientific Games posvećen razvoju novih igara, proizvoda i usluga. On je obećao da će kompanija nastaviti da postiže i održava zlatne standarde za rast poslovanja u globalnoj lutrijskoj industriji.

Negro se pridružuje izvršnom timu Scientific Games, koji čine McHugh, John Schulz, Michael Conforti, Steve Beason, Jennifer Welshons, Dena Rosenzweig, Stephen Richardson, Mona Garland, Walt Eisele, Jim Schultz i Jeff Martineck.

Od 1973. godine Scientific Games nudi igre, tehnologije, analitiku i usluge širom svijeta lutrije. Dobavljač sadržaja je globalni lider na sceni igara, sa 130 kupaca u 50 zemalja. Scientific Games također ima certifikate za korporativno upravljanje, kvalitet, sigurnost, okoliš i standarde odgovornog igranja.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire

Vijesti