Vijesti

September 12, 2019

Roulette Myths

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Rulet je nesumnjivo jedna od najpopularnijih kazino igara. Naziv igre, rulet, francuska je riječ koja znači mali kotač. Igra je povezana s mnogo mitova. Dobar dio ovih mitova potiče od onoga što je prikazano u filmovima, logičkih zabluda i iracionalnog praznovjerja.

Roulette Myths

Rulet je igra šansi i kvota. Igrač mora dobro razumjeti ova dva koncepta kako bi uživao u akciji i ostvario veliku pobjedu. Poznavanje uvelike pomaže igračima da razotkriju većinu mitova i zabluda povezanih s igrom. U nastavku su neki od uobičajenih mitova.

Buduća vjerovatnoća je određena prošlim učinkom

Razmišljanje da prošli učinak može diktirati vjerovatnoću sljedeće igre je vjerovatno najčešći mit o ruletu. Mit se zasniva na logici da ako se broj pojavi nekoliko puta, manja je vjerovatnoća da će se pojaviti na sljedećim okretajima.

Ovaj mit često dovodi do prisiljavanja igrača da donose ishitrene odluke koje se ne mogu opravdati izgledima. Istina je da su šanse da dođe do određene boje ili broja iste, svaki put kada se rulet okrene. Ovo je slučaj bez obzira na ishod prethodnih okretaja.

Igrač može savršeno zaštititi ploču

Neki igrači misle da mogu efikasno zaštititi pozicije postavljanjem nekoliko različitih opklada tokom jednog okretanja. Ovaj mit je utemeljen činjenicom da ishod jedne opklade ne može ugroziti njihove šanse ili iznos dobitka. U velikoj mjeri, rezultat će odrediti samo iznos dobiti.

U stvarnosti, gotovo je nemoguće smanjiti prednost kuće u ruletu. To je više kao igranje nekoliko okretaja u isto vrijeme, što ne poboljšava igračeve šanse za dugoročni dobitak. Igrač može izgubiti novac mnogo brže, ovisno o strategiji zaštite koju koristi.

Velika pobeda na ruletu je nemoguća

Većina igrača ruleta dijeli ideju da mogu osvojiti značajne svote novca, ali ne i iznose koji im mijenjaju život. Suprotno tome, moguće je dobiti veliku dobit na ruletu, iako igrači imaju varijable kao što su vjerovatnoće i prednost kuće sa kojima se moraju boriti.

Kada igrate jedan broj, šanse da igrač dobije 36 puta više su 1 prema 37. U zavisnosti od uloženog uloga, dobitak u takvom slučaju može biti prilično značajan. Izuzetno visoki igrači mogu zaraditi milione u samo jednom okretu, posebno kada koriste prave strategije.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire

Vijesti