Vijesti

September 12, 2019

Pregled Twisted 21

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Twisted 21 je najnovija varijanta blackjacka koja je stigla na scenu igara. Ova igra je prvi put objavljena 7. jula 2018. godine, kada je prvi put isprobana u Rio Las Vega. Međutim, Twisted se donekle razlikuje od klasičnih blackjack igara u nekim aspektima. Kao takvi, ljubitelji blackjacka čekaju pravu poslasticu.

Pregled Twisted 21

Ova igra je nova i za igrače i za pit bossove. To znači da je lako pogrešno shvatiti neka pravila ove igre. Shodno tome, igrači se podstiču da odvoje malo vremena i nauče pravila ove igre i isplate prije nego počnu igrati za pravi novac, kako bi poboljšali svoje šanse da uživaju u igri.

Twisted 21 Game

Ova igra koristi jedan špil od 52 karte. Igračima se dijeli pet karata. Iz ovog seta, dvije karte se dijele licem nagore, dok se preostale tri karte dijele licem prema dolje. Diler se također dijeli sa pet karata, ali za razliku od igrača, samo jedna od njihovih karata je okrenuta prema gore.

Ako djelitelj ima desetku ili keca više, onda provjerava svoju prvu kartu za blackjack. Dobitni blackjack plaća šest do pet. Ali ako ni djelitelj ni igrači nemaju blackjack, onda bi mogli uzeti u obzir pogodak, stand ili dupliranje za prvi set karata koji im je dat.

Ostali aspekti igre

Vrijedi napomenuti da podjela nije dozvoljena pod Twisted 21. Ako igrač odluči da ide na pogodak ili dupliranje, on ili ona samo treba da saopće svoje namjere djelitelju. Igračima je dozvoljeno da pogode ruku od pet karata, takođe poznatu kao rafal.

Ako igrač ne pukne, očekuje se da će djelitelj udariti sve dok on ili ona ne dobije tvrdih 17, mekih 18 ili pet karata. U idealnom slučaju, twisted 21 opklada se podmiruje kao i kod standardnog blackjacka. U slučaju stud 21, sto koristi igračevih pet karata da odluči o isplati.

Varijante pravila

Diler u Twisted 21 dijeli igru po različitim pravilima. Pravila osnovne igre su prilično razrađena. Međutim, stalak karte su pomalo zbunjujuće, posebno kada su u pitanju stud bonusi. Na primjer, kada je pravo vrijeme za igranje visokog para, stud bonusa ili oboje?

Twisted 21 igrač ima slobodu igrati osnovnu igru ili 21 dio igre, a istovremeno koristiti svih pet za stud bonus. Na osnovu neke analize, stavljanje 21 opklade daje kući relativno nižu prednost u poređenju sa bočnom opkladom Twisted Stud.

Bliži pogled na Twisted 21 - Blackjack novu varijantu igre

Ovaj članak analizira i objašnjava različite aspekte nove varijante blackjacka, Twisted 21, koja je lansirana i stavljena na probu u Rio Los Angelesu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire

Vijesti