Poker Bankroll Management

Vijesti

2020-01-17

Upravljanje bankovnim računom je vještina koju svaki kockar treba da posjeduje. Ovaj članak daje savjete o tome kako kockari mogu usavršiti svoje vještine upravljanja poker bankrollom.

Poker Bankroll Management

Vodič za upravljanje poker bankrollom za novog kockara

Poker igrači razumiju da je pametno upravljanje bankovnim računom prilično neophodno ako moraju biti uspješni igrači. Koliko god to izgledalo jednostavno, čak i najbolji igrači su se našli u finansijskim problemima u nekom trenutku svoje karijere. Pametni igrači pokera brinu da sačuvaju zarađeni dobitak igranje pokera.

Bankroll upravljanje je strategija koju koriste pametni kockari. Niko nikada ne može biti profesionalni kockar, a da ne nauči umjetnost upravljanja svojim bankrollom. Neke od uobičajenih strategija upravljanja bankovnim računom koje se primjenjuju u kockanju uključuju postavljanje gubitaka, dobitaka i vremenskih ograničenja. Ovaj članak daje savjete o tome kako upravljati poker bankrollom.

Odvojite lične i poker finansije

Poker igračima se savjetuje da tretiraju poker kao posao, a svaku zaradu od toga treba kreirati kao "prinos preduzeća". Ne bi trebalo da troše svoj novac izdvojen za igranje pokera na druge načine bez obzira na iznos koji su izdvojili. Poker igrači moraju uložiti novac da bi zaradili novac.

Poker igračima se savjetuje da ne koriste poker bankroll za podmirenje drugih troškova kao što je plaćanje računa. Uvek bi trebalo da budu pametni kada je u pitanju razumna suma koju su spremni izdvojiti za poker "biznis". Poker igrači treba da shvate da će, ako koriste sredstva "preduzeća", posao vjerovatno propasti.

Igrajte unutar njihove banke

Poker igrači bi se uvijek trebali držati svojih uobičajenih uloga u slučaju da nisu voljni izgubiti iznos koji su izdvojili za igranje pokera. To im pomaže da izbjegnu trčanje bez novca i onemogućuju im da igraju nijednu igru u budućnosti čak i kada budu imali priliku igrati.

Poker igrači bi uvijek trebali razumjeti koliko je primamljivo dobiti laki keš, posebno tamo gdje su povrati veći od onoga što su odvojili za igranje. Ne bi ih trebalo namamiti da unovče svoj turnir bez obzira na nagradu koja mu pripada. Disciplina je od vitalnog značaja kada je u pitanju upravljanje bankovnim računom.

Izbjegavajte očajne poteze da zaustavite varijansu

Poker igrači će se uvijek suočavati sa neslaganjima jer neizbježni padovi karakterišu igru, a to ih ne bi trebalo isključiti. Umjesto toga, trebali bi nastaviti igrati. Neslaganja se dešavaju tako često, pa čak i dobrim igračima koji se takođe ljute i na kraju povlače pogrešne poteze zbog pritiska novca.

Poker igrači treba da primete da neslaganje nema reminiscenciju, a gubitak neće značiti bilo koji drugi gubitak u bliskoj budućnosti. Uvijek bi trebali biti oprezniji u igri i ne bi trebali igrati s namjerom da jure prethodne poraze ili da "zaustave" varijaciju, jer bi na kraju mogli ponoviti istu grešku koju su napravili prije.

Najnovije vijesti

Stakelogic Live predstavlja brzu bakaru sa bržim rundama igre
2023-09-28

Stakelogic Live predstavlja brzu bakaru sa bržim rundama igre

Vijesti