Vijesti

April 22, 2020

Najpopularnije strategije za rulet

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Nesumnjivo je kockanje na mreži u kockarnicama jedna od industrija u procvatu na granici interneta. Među popularne igre spada i rulet, koji je u osnovi igra na sreću. Iako nisu potrebne značajne vještine, osim poznavanja različitih vrsta ruleta i načina igre, strategije mogu dobro doći.

Najpopularnije strategije za rulet

Ali najveće pitanje je koje su neke od strategija ruleta i da li rade? Pa, postoji toliko mnogo strategija, neke rade, ali druge ne, ili su previše rizične. Ovaj članak dijeli neke od najpopularnijih strategija ruleta, od Martingale rulet strategije do Fibonačija, strategije matematičara.

Martingale

Dok je većina strategija ruleta tako složena, Martingale strategija je jednostavna i jasna tako da je svako može koristiti, uključujući i novopridošlice. To je također uobičajena strategija u drugim online casino igrama, pa čak i u sportskom klađenju. Ideja u Martingaleu je udvostručiti veličinu opklade nakon svakog gubitka.

Da biste koristili Martingale, pronađite sto sa minimalnim ulozima. Na ovaj način, igrač će imati dovoljno da udvostruči opklade još nekoliko puta prije nego što nadoknadi izgubljeni novac. Postoji još jedna varijanta Martingale strategije koja se zove obrnuti Martingale. Ovdje igrači udvostručuju veličinu opklade nakon pobjede i smanjuju veličinu opklade nakon poraza.

Fibonacci

Ovo je prilično komplikovana strategija za početnike, ali kada shvate Fibonačijev niz, postaje lako. Strategija se zasniva na realnom Fibonačijevom nizu u matematici: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, itd. Kod Fibonačija, svaki treći broj je zbir prethodnog broja. dva.

U Fibonačiju, kada je pobjeda, sljedeći iznos opklade je dva broja unatrag u Fibonaccijevom nizu brojeva. S druge strane, za gubitke, sljedeći iznos opklade bi trebao biti sljedeći broj u nizu. Sve je u povećanju ili smanjenju uloga, ali slijedeći Fibonačijev niz.

D'Alembert

Ovo je još jedna strategija, prilično slična Martingaleu i Fibonacciu, jer se radi o povećanju i smanjenju iznosa uloga. U D'Alembertu, igrači povećavaju ulog za 1 ako izgube i smanjuju ga za 1 kada pobijede. Činjenica da su promjene samo za 1 čini ovu strategiju među najsigurnijim.

Da li strategije ruleta funkcionišu?

Pa, ne postoji jedinstvena strategija za rulet koja garantuje dobitak. Rulet je čista igra na sreću. Međutim, poput Martingalea, D'Alemberta, Fibonaccija, između ostalih strategija, povećavaju šanse za pobjedu. To je zato što igrači imaju tehnički pristup igri za razliku od igranja na slijepo.

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem

Vijesti