Mahjong Made Easy: Kako razumjeti osnovna pravila

Vijesti

2020-04-22

Mahjong ima oko 136 pločica koje uključuju 36 krugova, 36 bambusa i 36 znakova. Ove pločice su dalje kategorizirane u brojeve koji se kreću između jedan i devet. Većina setova u Mahjongu uključuje osam pločica koje imaju četiri godišnja doba i četiri cvijeta. Međutim, ovih osam pločica nije neophodno za igru.

Mahjong Made Easy: Kako razumjeti osnovna pravila

Podešavanje ove igre

Igrači treba da procijene početnog dilera ove igre. Kada je riječ o kineskoj tradiciji, četiri različite pločice vjetra se miješaju. Svaki igrač mora rasporediti svoje pločice da ih vidi. U ovoj igri, od igrača se očekuje da koriste police kako bi rasporedili svoje pločice.

Pločice u igri

Prije nego što igrači uzmu učešće u ovoj igri, moraju razumjeti svaku pločicu. Kao i poker, cilj ove igre je postići najveći set pločica. Igrači moraju naučiti koji su to setovi kako bi bili spremni za igru Mahjonga.

Bodovanje u igri Mahjong

Jednostavno bodovanje dodijelit će igračima jedan bod. Ali igra ima i druge složenije obrasce bodovanja. Na primjer, bonus rezultat može dodijeliti igračima dodatni poen za pobjedu koristeći posljednju pločicu ili ako je ne odbace. Dakle, igrači moraju razumjeti varijacije bodovanja prije nego što igraju.

Proces igranja

Svaki igrač mora dati ostalim protivnicima priliku da zauzmu odbačenu pločicu. Igrač koji zatraži odbačenu pločicu ima prioritet u igri. Ali ako niko drugi to ne traži, drugi igrači također imaju slobodu zahtijevati.

Mahjongov cilj

Igrači se fokusiraju na to da svih četrnaest pločica sakupe u jedan par i četiri različita seta. Jedan par je sličan pločicama u ovoj igrici. Setovi mogu biti jela ili pung. Ali igrači moraju imati na umu da se jedna pločica ne može koristiti u dva različita seta u isto vrijeme.

Kraj ruke u Mahjongu

Ova igra završava kada igrač otkrije i proglasi kompletnu ruku koja ima jedan par i četiri različita seta. Međutim, ako nijedan igrač ne otkrije Mahjong prije nego što zid ove igre istekne, sve se smatra neriješenim, a dileri moraju ponovo podijeliti.

Kong u ovoj igrici

Neki igrači odlučuju igrati igru koristeći Kong. Kada je u pitanju Kong, pravila traženja odbačene pločice ostaju nepromijenjena. Međutim, igrači koji dovrše Kong u igri će odmah izvući dodatnu pločicu prije nego što dođe do procesa odbacivanja.

Najnovije vijesti

REEVO nastavlja sa impresivnom trkom za 2023. nakon potpisivanja ugovora sa TVBET-om
2023-09-18

REEVO nastavlja sa impresivnom trkom za 2023. nakon potpisivanja ugovora sa TVBET-om

Vijesti