Vijesti

September 12, 2019

Kako pobijediti na Texas Hold'em Pokeru

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Texas Hold'em je popularna poker igra koja zahtijeva iskustvo. Igračima su potrebne strategije i taktike da bi bili efikasniji u igri. Strategije su dugoročni planovi koji utječu na pozitivan ishod, dok su taktike kratkoročni potezi koje igrač povlači dok je u središtu igre.

Kako pobijediti na Texas Hold'em Pokeru

Odabir prave strategije je od suštinskog značaja za igrača koji želi velike pobjede na Texas Hold'emu. Igračima je potrebno dobro razumijevanje načina na koji određena strategija funkcionira i pridržavati se je tijekom igre. Taktike se, s druge strane, mogu koristiti nasumično prema potrebi, ovisno o tome kako se igra odvija.

Strategije za korištenje

Početi otvaranjem ruku je dokazana strategija. Pored toga, pozicija se takođe mora uzeti u obzir, dok igrač odlučuje koje ruke će odigrati. Početna ruka se može proširiti kako se igrač približava dugmetu, ali tek nakon što se uračuna broj igrača u igri.

Igrači također moraju naučiti kako odrediti veličinu opklada, kako bi minimizirali svoje gubitke. Jednostavan savet koji treba slediti je da uzmete liniju standardnog povećanja pre flopa. Ovo će pomoći igraču da izbjegne neželjeni loose call. Učenje nekih naprednih koncepata pomoći će igraču da zna kako bolje odrediti veličinu uloga.

Evaluating Opponents

Osim provjere govora tijela, igrači mogu koristiti nekoliko načina za procjenu sposobnosti svog protivnika. Provjera veličine steka je dobar primjer. Igrači sa velikim stackovima su obično relativno loose sa svojim opkladama i pozivima. Koliko oprezno igraju drugi igrači i bilježenje poziva koje upućuju, načini su za procjenu protivnika.

Igrač može utvrditi da li su njegovi protivnici iskusni tako što će provjeriti kada postavljaju veliki blind. Ako to urade prije nego što dođe red na njih, vjerovatno su zabrinuti, neiskusni igrači igre. Ovo se primjenjuje kada protivnik call-a prije prvog velikog blinda, i nakon povišanja od igrača prije njih.

Osnovne vještine

Blefiranje je osnovna vještina koju igrač Texas Hold'em pokera mora ovladati kako bi poboljšao svoje šanse. To uključuje igrača koji prevari protivnike da misle da ima bolju ruku od one koju zapravo ima. Postoje različite tehnike koje igrač mora kombinirati da bi mogao uspješno blefirati.

Podizanje je još jedna bitna vještina koju igrač treba naučiti. To uključuje znati kada podići i koliko podići. Igrač može osvojiti više novca ako ima više novca na stolu, zbog čega je podizanje novca neophodno. Također pomaže da se otjeraju neki protivnici ako igrač ima dobru ruku.

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem

Vijesti