Vijesti

November 7, 2019

Vodič za igrače za pobjedu u poker bitkama na slijepo protiv slijepih

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Win Blind vs. Blind Poker bitke čine poker zanimljivim i unosnim. Ovaj članak želi pomoći igračima da nauče kako da iskoriste prednosti ovih bitaka.

Vodič za igrače za pobjedu u poker bitkama na slijepo protiv slijepih

Kako pobijediti u poker bitkama na slijepo protiv slijepih

Bitke slijepih i slijepih dešavaju se mnogo više u posljednje vrijeme nego ranije. Većina igrača, i amatera i profesionalaca, obično zanemaruje ovaj dio igre. To otvara priliku da zaradite više novca maksimiziranjem bitaka.

Igrač može koristiti različite metode da poboljša strategiju ili čak usvoji novi pristup koji koristi tokom slepih i slepih situacija. Ispod je nekoliko saveta koji sugerišu ruku koju igrač treba da odigra pre flopa i efekte koje će rasponi pre flopa imati na igru posle flopa.

Igranje širokog spektra ruku pre flopa

Ovaj jednostavan savjet zahtijeva od igrača da zapamti samo dva raspona. Prvi raspon je raspon otvaranja malih blindova. Drugi je raspon odbrambenog položaja malog blinda naspram velikog blinda, koji se dalje može razbiti na ruke za 3-bet sa i ruke za call.

Većina igrača, posebno rekreativci, obično preokrenu mali blind u odnosu na veliki bling open. Otvaranje velikog broja ruku uvijek će pomoći igraču da to iskoristi. Limpovanje širokog spektra ruku sa small blinda takođe ima jak slučaj, iako je strategija komplikovanija.

Labava obrana nakon flopa

Opsezi nakon flopa su obično veći nego obično za blind u odnosu na blind. Širi raspon je uzrokovan širim rasponima prije flopa, što znači da se manje parova i manje parova pravi na flopu. Igrač treba da se brani šire od c-betovanja koristeći slabije ruke ili ruke sa velikom vjerovatnoćom poboljšanja.

Kada igrač flopne top par, on bi većinu vremena trebao call down. Top par je obično jaka ruka kada je flopnuo rano. Kada je flopped blind vs. blind, to je još jače. Sve to, međutim, zavisi od odbora. Ako tabla ne radi dobro, igrač treba da odustane.

Zaštita najslabijih dometa

Igrač može zaštititi svoje najslabije domete uključivanjem jakih ruku kada je van pozicije i čekira. Ako to ne učinite, protivniku može dozvoliti da blefira i iskoristi igrača. Bez ruke koju bi pozvao, igrač treba da se kladi na flop i okrene.

Da bi igrač provjerio i zaštitio svoj raspon, trebao bi razmotriti kandidate kao što su top parovi sa niskim udarcima, jaki džepni parovi i vrhunski set. Takođe, kada je igrač na poziciji, trebalo bi da razmisli o čekiranju nekih ruku koje se mogu poboljšati na kasnijim ulicama ili koje mogu zvati turn probe.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Ovladavanje umijećem treće karte u Baccarat-u: sveobuhvatni vodič
2024-04-03

Ovladavanje umijećem treće karte u Baccarat-u: sveobuhvatni vodič

Vijesti