Vijesti

November 7, 2019

Vodič za maksimiziranje svoje pobjedničke prednosti dok igrate poker

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Ovaj članak dijeli nekoliko dokazanih savjeta i strategija, koje bi, ako se dobro implementiraju, mogle pomoći poker igračima da poboljšaju svoje šanse za pobjedu.

Vodič za maksimiziranje svoje pobjedničke prednosti dok igrate poker

Kako dobiti najveću vrijednost u pokeru

Kada igranje pokera, igrač treba da se fokusira na osvajanje velikih potova. Što više velikih potova igrač osvoji, veće su šanse da igrač postane najznačajniji ukupni pobjednik. Tajna uspjeha je izbjegavanje grešaka i korištenje pravih strategija.

Igrač također mora naučiti kako analizirati svaki element igre. Ispravna analiza pomoći će igraču da donese ispravne odluke u svakom koraku igre. Analizu treba uraditi i za ruku igrača i za protivničke akcije kako bi se pronašle slabosti i istražile.

Šanse za pogoditi ruku

Većina poker igrača obično procjenjuje vjerovatnoću da će pogoditi određenu ruku. Procjene su zasnovane na potencijalnim autima koji su ostali na špilu. Izrada takvih proračuna u hodu je obično veća vjerovatnoća nego poker statistika.

Za statistiku, igrač mora pokušati zapamtiti različite važne vrijednosti čak i prije nego što utakmica počne. Pamćenje unaprijed izračunatih brojeva pomaže igraču da izbjegne kalkulacije usred ruke. Neke tehnike se mogu koristiti za pravljenje proračuna u hodu, ali povećavaju vjerovatnoću greške i gube dragocjeno vrijeme.

Pot Odds i Break-Even Points

Pot odds se odnose na kapital potreban za Call. Izraženi su u procentima i označavaju ukupan procenat pota u koji bi igrač uložio kada izvrši call. Procenat je uvijek sličan pot equityu koji je potreban da se isplati čak i na poziv pri zatvaranju.

Prelomna tačka blefa označava učestalost potrebnu da blef uzme pot i postane direktno profitabilan. Ne uzima u obzir pot equity. Na primjer, da bi opklada veličine pota od 50 posto postala direktno profitabilna, trebala bi sniziti pot više od 33,33 posto vremena.

Poker statistika za analizu zlikovaca

Kao što je ranije spomenuto, igrač bi trebao biti u stanju analizirati svoje podatke kao i podatke protivnika. Analiza se radi na skoro sličan način, ali sa drugačijim ciljem. Za online poker, igrač može koristiti statistiku u realnom vremenu na HUD-u.

Korištenje tačne statistike je od vitalnog značaja za održavanje visoke stope pobjeda. Pokretanje HUD-a je obično opciono, tako da igrač treba da osigura da je uključen da prima tačne podatke osim ako poker soba to ne dozvoljava. Međutim, poker sobe koje dozvoljavaju HUD mogu biti strože u poređenju sa poker sobama koje ne dozvoljavaju.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire

Vijesti