Vijesti

November 7, 2019

Obavezni savjeti za igrače za osvajanje poker turnira uživo

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Da li ste poker igrač koji se bori da pobedi na poker takmičenjima? Pronađite najbolje strategije, trikove i savjete za osvajanje bilo kojeg poker turnira u ovom članku.

Obavezni savjeti za igrače za osvajanje poker turnira uživo

Savjeti za osvajanje modernih poker turnira uživo

Nije tajna da većina igrača pokera ima za cilj da ostvare neki profit dok se zabavljaju. Jednokratne poker igre su zanimljive, ali ne nude isto uzbuđenje i uzbuđenje kao poker turniri. Ovi turniri nastavljaju da stiču popularnost zbog atraktivnih isplata konačnom pobedniku.

Da bi pobijedio, igrač mora nadmašiti druge profesionalce. Stoga poker igrači moraju biti naoružani nekim strategijama. Pronalaženje pravog plana koji funkcionira često je izazov. Za svaku situaciju u koju igrač uđe, potreban je neizbježan potez. Evo nekoliko savjeta koji vam dobro dođu dok igrate turnirski poker.

Ispitajte svoje protivnike

Najbolja prednost koju poker igrač može imati je poznavanje snaga i slabosti protivnika. Kako turnir napreduje, kockar bi trebao biti u mogućnosti da procijeni stilove igre većine svojih protivnika. Naučite da li igraju čvrsto ili opušteno i da li su agresivni.

Igranje mnogo ruku protiv slabih konkurenata će brzo poboljšati ukupni plasman igrača. Cilj je izbjeći rano susret sa jačim protivnicima. Sposobnost preživljavanja do kasnije faze takmičenja najbolja je strategija koju kockar može primijeniti. Da bi bio ukupni pobjednik, igrač mora prvi doći do finalnog stola.

Znajte poziciju

Na početku igre, poker igrač treba da igra čvrsto. Na početku igre, malo je vjerovatno da kockari imaju sve informacije o svojim konkurentima. Rizične poteze treba u potpunosti izbjegavati na početku. Iako može izgledati primamljivo rano zgrabiti značajan pot, igrači bi trebali odoljeti ovom iskušenju.

Savršena prilika da se igra labavo je kasnije u igri nakon što su protivnici odigrali nekoliko ruku. Ciljajte na gomile žetona srednjeg nivoa i izbacite previše samopouzdane kockare s velikim gomilama. Igrač ima za cilj da izgradi robustan stack tako da kada se blindovi povećaju, igrač neće biti uhvaćen kratko i nokautiran.

Pravovremena agresija se računa

Znati kada igrati poker agresivno diktira ukupnog pobjednika na turniru. Agresivnost je definisana spremnošću igrača da rizikuje svoje žetone. To je proračunata ravnoteža između preživljavanja i nakupljanja žetona. Kockar ne može napredovati ako ne može da zadrži svoje žetone.

S druge strane, kockar ne može podići svoj stack ako ne rizikuje svoje žetone. Blindovi postaju sve značajniji kako poker turniri napreduju. Stoga je mudro da igrači pokera igraju agresivno u ovoj fazi. Vrijedi riskirati u kasnijim fazama jer su njihove šanse da budu ukupni pobjednici velike.

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem

Vijesti