Najvažniji trendovi online igara u 2021

Vijesti

2021-03-07

Allan

Industrija iGaminga se širi skokovima i granicama. Danas se može sa sigurnošću reći da je mobilno igranje popularnije od igranja na konzolama. Čak brzo sustiže i TV emisije i strimovanje serija. Ali ključ za kontinuirani rast iGaming-a je znati kuda tačno ide u 2021. Dakle, ovaj post daje jasniji pogled na neke popularne trendove u igricama koje možete očekivati ove godine i u doglednoj budućnosti.

Najvažniji trendovi online igara u 2021

1. Kazina uživo će preuzeti

Ne može se poreći da je 2020. bila užasna godina za kazino igrače i operatere. Industrija se morala suočiti s razornom pandemijom koronavirusa i dosadnim pravilima socijalnog distanciranja.

Srećom, igrači kazina više ne moraju ići na to dugo i zamorno putovanje u kockarnicu na kopnu. Danas igrači mogu igrati direktno iz udobnosti svojih domova, zahvaljujući online kockarnicama.

Čak postaje bolje sa uvođenjem kazina uživo. Uz ovu tehnologiju, igrači mogu uživati u svojim omiljenim stolnim igrama kojima upravljaju profesionalni krupijei. To je odlična prilika da isprobate svoje vještine protiv drugih svjetskih igrača.

2. Procvat mobilnih igara

Kao što je već rečeno, online kazina, sportske kladionice i konzole za igre vladaju scenom igara. Ali ulazi u mobilnu tehnologiju. Većina pametnih telefona sada je jednako moćna kao računari i konzole za igre poput PlayStationa i Xboxa. Takođe, mobilni uređaji omogućavaju igračima da uživaju u pokretu.

Upravo zbog ovih razloga programeri kao što je Fortnite sada prihvaćaju mobilne igre. Na primjer, popularne franšize poput Battle Royale i Call of Duty sada su dostupne mobilnim igračima. Sve u svemu, očigledno je da su mobilne igre budućnost.

3. Battle Royales su tu da ostanu

Prvo i najvažnije, Battle Royales su igre u kojima igrači moraju da se bore dok samo jedna duša ne ostane stajati. Ove igre su nesumnjivo najrasprostranjenije u iGaming sferi. Industrija je počela sa Fortnite-om i PUGB-om 2017. godine, a od tada je nebo granica. Call of Duty Warzone je također bio vrući kolač za one starije od 18 godina, budući da će potpuno novi Hladni rat preuzeti 2021. godine.

4. Rastuća popularnost profesionalnih kockara

Video igrice se igraju iz zabave već neko vrijeme. Zanimljivo je da neki igrači sada usvajaju ovaj oblik zabave kao profesiju. To je trenutno jedna od najpopularnijih karijera među mladim generacijama i svrstava se među najbrže rastuća tržišta. Ali nisu samo profesionalne igrače koje ćete dobiti ovdje. Tu su i karijere za programere softvera, profesionalce za testiranje igara i još mnogo toga. U zaključku, postoje mnoge mogućnosti za karijeru u iGaming prostoru.

5. Igre u oblaku će rasti i širiti se

Na papiru, kupovina igre na mreži bez stupanja u fizičku radnju je zabavna. Međutim, korisnici PlayStationa znaju da preuzimanje naslova može potrajati satima. Također, možete naići na česte probleme s performansama zbog zastarjelog hardvera. Ili, na vašem računaru ili konzoli možda nema dovoljno prostora za podršku za novi sadržaj.

Srećom, igranje igara u oblaku zaobilazi ove dosadne probleme i omogućava vam prijenos igara uživo. Na ovaj način igrači ne moraju ništa preuzimati. Također ćete koristiti najnoviji i najbrži softver bez nužnog ulaganja u novi uređaj.

A koristi ne idu samo potrošačima. Usluge striminga igara kao što je PS Now daju Sonyju prijeko potreban stalni tok prihoda.

Igra je gotova

Ovo je pet najvećih trendova online igara spremnih da zahvate industriju 2021. I to nije sve. Postoje i druge tehnologije kao što su 5G i AI koje će pozitivno uticati na industriju onlajn igara. Jednostavno rečeno, industrija igara je uvijek u pokretu. Dakle, nemojte biti ostavljeni!

Najnovije vijesti

REEVO nastavlja sa impresivnom trkom za 2023. nakon potpisivanja ugovora sa TVBET-om
2023-09-18

REEVO nastavlja sa impresivnom trkom za 2023. nakon potpisivanja ugovora sa TVBET-om

Vijesti