Kako izbjeći kockarovu zabludu kada igrate poke

Vijesti

2020-09-28

Kockarska zabluda pogađa većinu, ako ne i sve, kazino igrače. Može se opisati kao uvjerenje da će se neki događaj vjerovatno događati rjeđe u budućnosti ako se dešavao češće u određenom periodu ili obrnuto. Zabluda kockara smatra se zabludom jer ne objašnjava ništa. Prethodni događaji ne mogu uticati na vjerovatnoću da će se događaj dogoditi ako je svaki događaj nezavisan. Na primjer, u pokeru, šanse igrača da postigne flush se ne povećavaju čak ni nakon što ga promaše u prethodnih 30 rundi.

Kako izbjeći kockarovu zabludu kada igrate poke

Razumijevanje logike iza kockarske zablude

Svaki igrač treba da shvati šta kockarska zabluda podrazumeva. To je zato što se to dešava na različite načine tokom igre pokera. Na primjer, šanse najgoreg igrača na stolu dok igra uživo da mu se podijeli par asova su slične onima za najboljeg igrača. Većina poker igrača je praznovjerna, što ih čini lakovjernim zabludi. Igrač bi također trebao razmisliti o otpuštanju svih praznovjerja koja mogu utjecati na njegove odluke, kako bi poboljšao svoje šanse za pobjedu. To će im pomoći da izbjegnu upadanje u zamku kockara bez znanja, čak i kada slabo razumiju kako to funkcionira.

Nasumične odluke

Igrač pokera također može izbjeći kockarovu zabludu nasumičnim odabirom odluka. Sa randomizacijom, manje je vjerovatno da će igrač zasnovati bilo koju svoju odluku u igri na prethodnom događaju. To je zato što je svaka odluka zasnovana na nečem drugom, kao što je čitanje pota, ponašanje protivnika ili ostavljeni čipovi, između ostalog. Kockarska zabluda takođe može uticati na proces nasumične selekcije. Dakle, igrač treba da odredi efikasan način nasumične odluke, koji neće uključivati nikakav uticaj faktora kao što su emocije i prethodni izbori. Randomizacija se može zasnivati na unaprijed određenom uzorku, poziciji, generatoru slučajnih brojeva ili bacanju novčića.

Izbjegavanje Martingale strategije

Martingale strategija uključuje udvostručavanje izgubljenog novca nakon svake utakmice, nadajući se da se isti negativni rezultat ne može dogoditi mnogo puta uzastopno. Jedna pobjeda će tako omogućiti igraču da povrati sav izgubljeni novac. Ova strategija je uobičajena u ruletu, iako je koriste i neki poker igrači. Martingalesova strategija je zasnovana na zabludi kockara jer je zasnovana na ideji da će prethodni rezultati uticati na buduće ishode. Izbjegavajući strategiju i sve druge strategije zasnovane na istom konceptu, igrač može biti siguran da zabluda kockara neće utjecati na njegovu igru.

Vodič za igrače da ne padnete na zabludu kockara

Kockarska zabluda pogađa mnoge igrače pokera. Ovaj članak dijeli nekoliko savjeta kako spasiti igrače pokera da ne postanu žrtve kockarske zablude.

Poslednje vijesti

Stakelogic Live Games će se pokrenuti u Holandiji sa 711
2023-03-22

Stakelogic Live Games će se pokrenuti u Holandiji sa 711

Vijesti