Vijesti

March 17, 2021

Danska mjesta za klađenje će ostati zatvorena do 5. aprila

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

2020. je definitivno bila godina za zaborav. Osim gubitka najmilijih, preduzeća su se raspala, a većina zaposlenih i vlasnika preduzeća je propala. Ipak, jedno od najpogođenijih područja bila je Danska. Kao i druge vlade širom svijeta, danska vlada uvela je mjere suzbijanja Covid-19.

Danska mjesta za klađenje će ostati zatvorena do 5. aprila

U decembru 2020. godine, sva mjesta za kockanje na zemlji privremeno su zatvorena prema vladinoj direktivi. Prema propisima, kockarska mjesta u zemlji u svih 38 opština ostala su zatvorena do 3. januara 2021. Međutim, ovo je produženo do 28. februara 2021., s primarnim ciljem da se otvore početkom 2021. godine.

Zanimljivo je da je ova najava stigla u vrijeme kada je Spillemyndighenden (Danska uprava za kockanje) već licencirala nova obična kazina, kao i kazina na brodu. Ova vježba počela je u oktobru 2020. i očekivalo se da će se završiti krajem januara 2021.

Najnovije ažuriranje

Nažalost za sve, broj slučajeva Covid-19 u Danskoj ostao je veći do kraja februara. Vrijedi napomenuti da je varijanta B117 najrašireniji oblik Covid-19 u Danskoj. Za ovu varijantu se kaže da je zaraznija.

Kako bi spriječili dalje širenje, čak i kada vlada počinje vakcinaciju, Danska uprava za zdravstvo i lijekove saopštila je da će dvorane za igre na sreću, kazina i restorani ostati zatvoreni do 5. aprila.

Vlada je također najavila da će određene starosne grupe izvještavati institucije za učenje u odabranim regijama. Nažalost, ograničenja putovanja će ostati do početka sljedećeg mjeseca.

Šta se dešava u Engleskoj?

Engleska je jedna od najteže pogođenih zemalja Covid-19. Stoga je sasvim logično da vlada ima stroge mjere suzbijanja Covid-19. Sva kockarska mjesta u zemlji zatvorena su od 5. januara, na početku trećeg zatvaranja.

Prema vladinom planu ekonomskog ponovnog otvaranja, engleske kladionice neće se ponovo otvoriti do 12. aprila. Kazina, bingo dvorane i centri za igre za odrasle slijedit će isti 17. maja, u trećoj fazi plana ponovnog otvaranja.

Međutim, britanski premijer Boris Johnson rekao je da će faze ponovnog otvaranja ovisiti o prikupljenim informacijama o širenju virusa. Dodao je da će između svake faze ponovnog otvaranja biti najmanje pet sedmica. To znači da će pomeranje ranijeg koraka zauzvrat uticati na sledeći korak.

Kao što se i očekivalo, BGC (Vijeće za klađenje i igre na sreću) pozvao je vladu da ponovo otvori kazina i kladionice sa drugim maloprodajnim radnjama koje nisu neophodne. Oni tvrde da su kladionice i kockarnice dokazale van svake razumne sumnje da imaju najbolje u klasi mjere protiv Covida za zaštitu igrača i osoblja.

Kao odgovor, Boris Johnson je rekao da je plan ponovnog otvaranja "jednosmjerni put". Glavni cilj je potpuno ukinuti ograničenja bez ponovnog uvođenja. Također, premijer je rekao da vlada blisko sarađuje sa Velsom, Škotskom i Sjevernom Irskom na ukidanju mjera.

Budućnost industrije igara

Kao što je već rečeno, industrija kockanja je mnogo pretrpjela od Covid-19. A moglo bi se čak i pogoršati jer vlasti širom svijeta otkrivaju nove sojeve koji su opasniji i brže se šire.

Srećom, postoji tračak nade nakon uvođenja vakcine protiv Covid-19. Ali čak i kao takve, vlade nastavljaju primjenjivati mjere suzbijanja kao što su zatvaranje i socijalno distanciranje.

U međuvremenu, možete se kladiti bezbedno iz udobnosti svog doma koristeći onlajn kazina i sportske kladionice. Stručnjaci čak kažu da je to budućnost kockanja.

Na primjer, online kazina uživo omogućavaju igračima da uživaju bilo gdje i bilo kada. Dolaze sa sobama za dilere uživo u kojima igrači mogu upoznati krupijee iz stvarnog života i druge igrače iz svih krajeva svijeta.

Samo zapamtite da se kockate u reguliranom online kazinu radi sigurnosti vaših sredstava i ličnih podataka. Sve u svemu, budućnost industrije kockanja je sigurna.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Savladavanje upravljanja bankovnim računom: Vaša karta za pobjeđivanje na ivici kuće
2024-03-21

Savladavanje upravljanja bankovnim računom: Vaša karta za pobjeđivanje na ivici kuće

Vijesti