Vijesti

October 27, 2023

Budućnost dodatne opreme za mobilne telefone: VR oprema, kompleti holograma i baterije na dodir

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Svijet dodatne opreme za mobilne telefone prešao je dug put od vremena velikih cigli. Od žičanih slušalica do zaštitnih futrola, vidjeli smo kako različiti dodaci rastu i opadaju u popularnosti. Ali šta možemo očekivati ​​u budućnosti?

Budućnost dodatne opreme za mobilne telefone: VR oprema, kompleti holograma i baterije na dodir

VR oprema

Virtuelna stvarnost (VR) je jedan od najiščekivanijih tehnoloških razvoja. Iako je trenutna VR oprema veća i skuplja, programeri aplikacija pokazuju interes da je učine dostupnijom. Mediji, uključujući TV, filmove i onlajn igre, već prihvataju VR. Interaktivna priroda igara čini ih idealnim za renoviranje VR. Uz dostupnost dilera uživo i funkcija chata, online rulet stolovi su već na korak od VR-a. Sasvim je prirodno da bi VR mogao postati obavezan dodatak u budućnosti.

Hologramski kompleti

Holografski displeji mogu zvučati kao nešto iz naučne fantastike, ali su bliže nego što mislite. Tehnologija ima za cilj stvaranje 3D oblika svjetlosti, čak i prikazivanja potpuno pokretnih ljudskih figura. Dok su trenutni primjeri razrađeni i zahtijevaju dosta priprema, napredak se ostvaruje. U 2017. godini, Verizon i Korea Telecom uspješno su sproveli holografski poziv. Kako tehnološka industrija nastavlja da se poboljšava i minijaturizira tehnologiju, hologramski pozivi mogu postati stvarnost u budućnosti.

Dodirnite Baterije

Iako su još u dalekoj budućnosti, baterije na dodir su područje istraživanja nekoliko velikih kompanija. Koncept uključuje punjenje telefona pomoću ljudske bioelektričnosti jednostavnim držanjem uređaja između palca i prsta. Dok se o bioelektrici raspravljalo vekovima, nedavni napredak u nauci učinio ga je temom interesovanja. Međutim, vjerovatno će biti potrebne decenije da ova tehnologija postane komercijalno održiva.

U zaključku, budućnost dodatne opreme za mobilne telefone ima uzbudljive mogućnosti. VR oprema, kompleti holograma i baterije za dodir samo su uvid u ono što može postati obavezna dodatna oprema. Kako tehnologija nastavlja da se razvija, možemo samo čekati i vidjeti kakva iznenađenja donosi budućnost.

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vježbanjem

Vijesti