Šta je kockarska zabluda?

Vijesti

2020-01-19

Kockari imaju mnoga neobična uvjerenja koja nikada ne izdrže ispit. Vjerovanja su poznata kao kockarske zablude i mogu dovesti do velikih gubitaka.

Šta je kockarska zabluda?

Sve što trebate znati o zabludi kockara

Zabluda kockara je iracionalno uvjerenje da ako se nešto dešava često tokom perioda, onda postoje šanse da će uskoro biti manje često i obrnuto. Smatra se da ga ima većina online kockara, bilo da su početnici ili iskusni. Je li to dobro vjerovanje?

Neki se kockari oslanjaju na tu ideju kada donose odluke o klađenju, što dovodi do mnogih grešaka. Da biste savladali kockarske igre, trebat će vam dobar dio bogatstva, ali će vam trebati mnogo dana da ostanete korak ispred. To je potpuna suprotnost zabludi o kockanju. Ne morate se oslanjati ni na kakvu ideju.

Primjeri kockarske zablude

Najjednostavniji primjer zablude kockara je bacanje novčića koje žele ako su pošteni. Na primjer, ako bacite novčiće 10 puta zaredom, očekivali biste da 5 puta padnete na rep i 5 puta na glavu. Ali ako eksperimentišete, vjerovatno ćete dobiti 4 repa i 6 glava, ili drugi drugačiji ishod.

To je zato što će pri bacanju svaki događaj biti nezavisan. Bit će potpuno nesvjestan i nezainteresiran za bilo šta što se dogodilo na prethodnom okretu. Nadaleko poznata zabluda kockara dogodila se u kazinu Monte Carlo 1913. godine kada je okretni rulet spustio loptu na crno 26 puta u nizu. Kladionici su izgubili milione.

Istina o sistemima klađenja

Bilo da ste zaljubljenik u rulet, craps, baccarat ili bilo koji drugi entuzijasta kockanja, naići ćete na mnoge vrste sistema klađenja. Najpopularnija tehnika je Martingale metoda, koja zahtijeva od kladioničara da udvostruče svoju prethodnu opkladu, bilo da dobiju ili izgube. Ako izgubite, možete izgubiti još više novca.

Iako sistemi za klađenje nisu tako loši, mašine za klađenje će vas natjerati da zauzmete disciplinovan pristup kada stavljate svoje opklade. Većina kladioničara pogrešno koristi statistiku. Znajte da je svaki događaj nezavisan - vjerovatnoća za jedan ishod se nikada ne mijenja sa svakim iskustvom. Zasnovati svoje opklade na prethodnim ishodima je zabluda.

Izbjegavanje zablude

Iako većina ljudi priznaje da novčići nemaju nikakvo pamćenje, igrači vjeruju u kockarovu zabludu. Što je još gore, lažno uvjerenje je češće kod kockanja. Kada neko pokušava da pobedi, verovatno će upasti u zamku. Ako ste žrtva kockarske zablude, znajte da niste sami.

Većina kockara, uključujući i one najvještije, vjeruje da prošli događaji utiču na buduće. Priznajući da je obrazloženje neuspješno, bit ćete nekoliko koraka ispred drugih. Ne gledajte šablone i pokušavajte da shvatite sledeći verovatni događaj. Već je dokazano da kockarska zabluda rezultira ogromnim gubicima.

Najnovije vijesti

Pragmatična igra i 1xBet Cement partnerstvo s ekskluzivnom igrom djelitelja uživo
2023-09-22

Pragmatična igra i 1xBet Cement partnerstvo s ekskluzivnom igrom djelitelja uživo

Vijesti