National Gambling Authority of France

Kockanje na mreži našlo se u francuskoj jurisdikciji prije otprilike 11 godina (tačnije 2010.). To je bilo nakon donošenja takozvanog francuskog zakona o kockanju, koji je također ustupio mjesto osnivanju Autorité de Régulation des Jeux en Ligne (ARJEL), čiji je mandat bio reguliranje industrije kockanja na mreži u Francuska. Ovo tijelo je, međutim, presavijeno 2020.

Na njegovo mjesto došla je Autorité Nationale des Jeux (ANJ), ili Nacionalna uprava za kockanje Francuske, koja je sada (od 2021.) službena vlast koja reguliše kockanje u zemlji. Međutim, za razliku od svog prethodnika, koji je kontrolirao samo 11% francuskog tržišta kockanja, ANJ svoju moć stavlja na ogromnih 78% tržišta kockanja u zemlji.

National Gambling Authority of France
Da li su kazina sa licencom ANJ bezbedna?
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Da li su kazina sa licencom ANJ bezbedna?

S obzirom da se značajan dio francuske odrasle populacije bavi kockanjem, trebalo je uspostaviti nacionalnu Upravu za kockanje Francuske. Svi kazina licencirani od strane ovog tijela moraju imati snažne mjere odgovornog kockanja. Kada su u pitanju lični i finansijski podaci, ovi kazina uživo moraju pokazati da su u skladu sa zakonima o privatnosti.

Kazina također moraju ponuditi pošteno igranje; organizacija ima nultu toleranciju na nameštanje igara. Sa tako strogim protokolima na snazi, ANJ uvjerava francuske igrače u sigurnost i sigurnost u online kockarnicama. Kako robusno tijelo za licenciranje kasina!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević