Estonian Tax and Customs Board

Estonska organizacija kockanja na daljinu (EORG) je organ koji ima zadatak da reguliše estonsku industriju kockanja. Ovo tijelo nadgleda rad i online i zemaljskih kazina. To uključuje obezbjeđivanje licenci i osiguravanje da se licencirana kazina pridržavaju postavljenih standarda i propisa.

EORG je počeo izdavati licence za kockanje 2010. godine nakon što je 2009. godine donesen Zakon o kockanju koji je legalizirao kockanje na mreži. Također je vrijedno napomenuti da je EORG počeo da nudi licence međunarodnim online kockarnicama 2011., što im je omogućilo da rade u Estoniji. Takva međunarodna kazina su takođe pod regulativom EORG-a u pogledu njihovog poslovanja u zemlji.

Estonian Tax and Customs Board
Kazina uživo licencirana od strane Estonske organizacije za kockanje na daljinuO Estonskoj organizaciji kockanja na daljinu
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Kazina uživo licencirana od strane Estonske organizacije za kockanje na daljinu

Sva kockarnica koja legalno posluju u Estoniji moraju imati licencu izdatu od strane EORG-a. U tom smislu, veliki broj nelicenciranih kockarnica uživo stavljen je na crnu listu u zemlji, što otežava stanovnike Estonije da im pristupe. Provajderi internetskih usluga igraju ključnu ulogu u osiguravanju nedostupnosti takvih stranica. Značajno je da su bankovni transferi blokirani i u većini nelicenciranih kockarnica, što čini gotovo nemogućim lokalnim igračima da igraju u takvim kockarnicama.

EORG nudi četiri različite vrste licence u kazina uživo. Vrsta izdate licence u velikoj mjeri ovisi o prirodi aktivnosti kockanja koje operater nudi. Ove licence pokrivaju igre na sreću, lutrije, igre vještina i klađenje. kazina uživo koji nude sve vrste kockarskih aktivnosti moraju dobiti četiri licence. Naime, sve dozvole koje izdaje EORG važe deset godina. Pored licence, provajderi online kockanja moraju dobiti dozvole za rad. Moraju obnavljati radne dozvole svakih pet godina.

Cijena različitih vrsta licenci za kazina uživo varira. Kompanije koje se prijavljuju za dozvole moraju imati unaprijed određene iznose dioničkog kapitala i plaćati državne naknade. Zahtjevi za dionički kapital su 1 milion eura za igre na sreću, 25.000 eura za igre vještine i 130.000 eura za totalizator i klađenje.

O Estonskoj organizaciji kockanja na daljinu

EORG je među najpopularnijim licencama za kockanje u Estoniji. To je uglavnom zbog njihovih strogih zahtjeva za kvalifikaciju licence. Organizacija za licenciranje takođe prati sve licencirane kompanije kako bi osigurala da rade u skladu sa svojim propisanim standardima. Kao rezultat toga, estonski igrači imaju tendenciju da vjeruju samo kockarnicama uživo koje organizacija licencira. operateri kazina uživo stoga moraju dobiti licencu kako bi zaradili mjesto na listi pouzdanih kazina u konkurentskoj industriji kockanja.

Estonska organizacija kockanja na daljinu daje licence operaterima kazina širom svijeta, koji žele pružiti usluge kockanja Estoncima. To je pod uslovom da operaterima zakonima njihovih zemalja nije zabranjeno da vode offshore kazina. Zahtjevi za licencu i naknade su slični za sve međunarodne kockarnice uživo, ali različite za lokalne.

Glavni cilj EORG-a je osigurati da estonski igrači uživaju u sigurnim i pouzdanim iskustvima kockanja. To je posebno u kockarnicama uživo, gdje stotine lažnih kockarskih stranica oštećuju industriju. Uslovi i odredbe licence su osmišljeni da osiguraju da kazina uživo pružaju najbolje moguće usluge Estoncima. Organizacija je takođe stekla ime tokom godina, kako u zemlji tako iu inostranstvu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević