Belgian Gaming Commission

Belgijska komisija za igre na sreću osnovana je 2011. godine, dvije godine nakon što je parlament usvojio Zakon o igrama na sreću iz 1999. kojim je osnovana komisija. Primarna funkcija Komisije je da regulira industriju kockanja u Belgiji, kako na zemlji tako iu online kockanju. Savjetovanje parlamenta i vlade o pitanjima kockanja.

  • Davanje dozvola za rad na sreću.

  • Praćenje kockarskih aktivnosti u vezi sa poštivanjem zakona.

    Belgijskom komisijom za igre na sreću predsjedava sudija i samostalno obavlja sve svoje dužnosti. Odbor se sastoji i od drugih ključnih predstavnika, među kojima su ključni predsjednik i predstavnici ministarstava pravde, privrede, finansija, javnog zdravlja, unutrašnjih poslova i nacionalne lutrije.

Belgian Gaming Commission
Kazina uživo licencirana od strane Belgijske komisije za igre na srećuO licenci Belgijske komisije za igre na sreću
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Kazina uživo licencirana od strane Belgijske komisije za igre na sreću

Svi kazina uživo moraju dobiti licencu od Belgijske komisije za igre na sreću da bi ponudili svoje usluge u Belgiji. Vlasnik licence izdaje različite dozvole u zavisnosti od različitih faktora kao što su vrste igara (npr. igre na sreću) koje se pružaju, regionalna pokrivenost i drugi.

Belgijska komisija za igre na sreću poznata je po zahtjevnim zahtjevima prije izdavanja licenci. Takođe prati licencirana kazina uživo da osiguraju da rade u skladu sa zakonom i pridržavaju se propisanih standarda. To su među glavnim razlozima licence su tako popularni, čak i među međunarodnim kockarnicama uživo. Kupci također imaju tendenciju vjerovati belgijskim kockarnicama uživo koje imaju licencu mnogo više od onih s licencama za druge jurisdikcije.

Postoji nekoliko pravila o tome koji operateri kazina mogu dobiti licence od Belgijske komisije za igre na sreću. Za početak, operateri kazina moraju imati uspostavljene kopnene operacije unutar Belgije. Operateri takođe moraju dokazati svoju finansijsku sposobnost za vođenje poslovanja kockanja prema postavljenim standardima. Ne postoje ograničenja u pogledu nacionalnosti operatera. Komisija obično stavlja na crnu listu operatere kockarnica uživo koji ne dobiju licence, što otežava kockarnicama da ponude usluge kockanja - ilegalni operateri kockanja na mreži u zemlji rizikuju krivično gonjenje na sudu.

O licenci Belgijske komisije za igre na sreću

Kao što je ranije spomenuto, operateri kazina uživo moraju ispuniti nekoliko zahtjeva da bi dobili licence Belgijske komisije za igre na sreću. Za početak, operateri kazina uživo moraju dostaviti potvrdu o dobrom ponašanju i da nemaju krivični dosije da bi se prijavili za licencu. Oni također moraju dostaviti kopije svojih prijava poreza na dohodak, poreskih prijava preduzeća i drugih relevantnih dokumenata. Osim toga, operateri kazina također moraju dostaviti dokaz o finansijskim sredstvima i otkriti identitet svih dioničara.

Nakon odobrenja prijave, operateri kazina moraju platiti nekoliko naknada, uključujući depozit za licencu, naknadu za osnivanje i naknadu za lokalni server, za obradu svojih licenci. Cijeli proces sticanja licence obično traje tri do šest mjeseci. Trenutno komisija licencira više od 16.000 aktivnih kazina uživo.

Komisija može izreći administrativnu kaznu bilo kom imaocu dozvole koji prekrši zakon prema Zakonu o kockanju. Kazne se mogu kretati od nešto tako blagih kao što je upozorenje do tako oštrih kao što je suspenzija ili prekid operacija kockanja operatera. To uključuje slučajeve u kojima javni tužilac nije krivično gonio počinioce. Belgijska komisija za igre na sreću također može blokirati igračima pristup bilo kojem licenciranom kazinu uživo u Belgiji. To se obično dešava na zahtjev operatera kazina za igrače koji pokušavaju prevariti sistem.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević