Poker vodič za stvaranje pobjedničke ruke

Poker

2021-08-23

Ethan Tremblay

Želite li naučiti kako napraviti ubitačnu poker ruku? Pa, ovaj poker vodič vam čuva leđa. U igra pokera uživo, sva akcija počinje nakon što se igraču podijeli ruka. Ali kao što možda znate, ne mogu se igrati sve poker ruke koje dijele uživo.

Poker vodič za stvaranje pobjedničke ruke

Dakle, ovaj vodič za poker će vam pružiti potpuni pregled svih osnova pokera kako bi vam pružio prednost svaki put kada želite da igrate igru.

Šta je poker ruka i kako se pravi?

Prema pravilima igre, poker uključuje sastavljanje određene kombinacije karata. Obično, rangiranje karata u određenom redoslijedu i boji može stvoriti više ruku, kao što ćete naučiti kasnije. Kao što se i očekivalo, što je teže kreirati određenu ruku, to je ruka jača. Takođe, jače ruke obično imaju bolje isplate.

Ipak, uglavnom ćete naći varijante pokera sa 5 karata vaš omiljeni kazino uživo. U ovoj igri ćete dobiti pet karata koje ćete koristiti za formiranje kombinacija. Zatim, djelitelj uživo također dobija svojih pet karata koje će koristiti za kreiranje ruke. Na kraju, dvije ruke se upoređuju, a jača nosi dan.

Osim toga, možete pronaći i varijantu sa 3 kartice. Ovdje je igra prilično slična igri pokera sa 5 karata. Jedina razlika je u tome što igrači dobijaju tri karte, što onemogućava stvaranje nekih ruku.

I naravno, postoji varijanta sa 2 karte, uglavnom Texas Hold'em. U ovoj igri, igračima se dijele dvije karte sa pet zajedničkih karata na sredini stola. U suštini, igrači mogu koristiti pet zajedničkih karata po želji da kreiraju dobitnu kombinaciju.

Najčešći rangovi poker-ruka

U ovom odeljku ćete naučiti rangiranje poker ruku, počevši od najjačih.

Royal flush

Royal flush je najbolja moguća poker ruka uživo koju možete kreirati. Uključuje stvaranje pet uzastopnih karata slične boje. Obično se sastoji od 10, Jacka, Dame, Kralja i Asa. Igrači također mogu kreirati ruku od 7, 8, 9 i 10 Hearts plus Jack.

Straight flush

Ponekad možete kreirati pet uzastopnih karata slične boje bara royal flush. U tom slučaju, imaćete straight flush. Ovu ruku može poboljšati samo još jedno visoko rangirano strejt fleš ili royal fleš.

Četiri takve vrste

Kao što ime sugerira, ova ruka sadrži četiri karte slične vrijednosti različitih boja. Na primjer, možete dobiti četiri asa srca, dijamanata, pika i trefa. Peta karta ili "kiker" se tada koristi za određivanje dobitne ruke u slučaju remija.

Full House

Ruka sa 5 karata treba da ima par karata iste vrednosti i tri karte slične vrednosti. Međutim, dvojka i trojka te vrste treba da budu različite boje. U slučaju nerešenog rezultata, ruka sa najjačom trojkom u vrsti nosi dan.

Flush

U flushu, igrači trebaju dobiti samo pet karata slične boje bez brige o redoslijedu. Tako, na primjer, ruka sa 4, 8, 6, 7 i 2 pika je flush. Ali ako više od jednog igrača ima flush, najjača poker ruka je pobjednik.

Pravo

Strejt je ruka koja sadrži pet uzastopnih karata različitih boja. Ali u ovom slučaju, as može biti 1 ili sjediti iznad kralja.

Tri takve vrste

Dobijanje trojke je dobijanje poker ruke koja sadrži tri karte sličnog ranga, ali sa različitim bojama. Preostali "kikeri" se zatim koriste da bi se saznao pobjednik u slučaju neriješenog rezultata.

Dva para

Da bi stvorili dva para, igrači pokera moraju dobiti ruku sa dva para odgovarajućih karata. Na primjer, dvije 9s i dvije 8s čine ruku od dva para. Ako je rezultat neriješen, pobjednik je par veće vrijednosti. A ako dođe do guranja, igrač koji šutira određuje ishod igre.

Par

U ruci s parom, igrači moraju dobiti par karata iste vrijednosti, ali različite boje. Ako dva igrača imaju isti par, tri udarača će odrediti pobjednika u opadajućem redoslijedu.

Visoka karta

Poznato i kao "ništa", pobjeđuje ruka s najvećom ukupnom vrijednošću. U osnovi, primjenjuje se ako ne postoji dobitna kombinacija o kojoj se gore govori. Ponovo se vrši poređenje u opadajućem redoslijedu.

Zaključak

Nakon što pročitate ovaj vodič za poker, kreiranje dobitne ruke bi trebalo biti lakše. Ali prije nego što uđete all-in, znajte da različite varijante pokera imaju različita pravila koja se tiču asa. Takođe, boje karata imaju slične snage. Dakle, ako se vi i djelitelj izjednačite s nepravilnim bojama, igra će rezultirati neriješenim rezultatom. Probajte!

Najnovije vijesti

Stakelogic Live predstavlja brzu bakaru sa bržim rundama igre
2023-09-28

Stakelogic Live predstavlja brzu bakaru sa bržim rundama igre

Vijesti