Poker

August 25, 2021

Nau膷ite poker redosled: obja拧njene ruke u pokeru

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserLejla Kova膷evi膰Localiser

Od ranog doba do sada拧njih popularnih kazino industrije, poker je i dalje jedna od naj膷e拧膰e igranih igara na mre啪i. Ve膰ina najboljih kazina u啪ivo u 2021. godini nudi vam priliku da svoju sre膰u i pamet stavite na test uz igru pokera. Ovdje mo啪ete provjeriti najbolja kazina u啪ivo online.

Nau膷ite poker redosled: obja拧njene ruke u pokeru

Ali poker ima vi拧e nego 拧to se na prvi pogled vidi. Da biste bili dobri u igri i osvojili nagrade, potrebno je imati vi拧e od sre膰e. I upravo tu poker ruke dolaze u igru.

U igri pokera, igra膷 膰e morati da formira najbolju kombinaciju od pet karata i pro膷ita drugu ruku. Dakle, evo kratkog vodi膷a koji 膰e vam pokazati 拧ta su poker ruke i kolika je vjerovatno膰a za pobjedu.

Poker ruka obja拧njena od najvi拧e do najni啪e

Royal flush

Ako dobijete royal flush u bilo kojem vrhunskom online kazinu u啪ivo, imate najve膰e 拧anse da osvojite taj pot. Royal flush se sastoji od asa, kralja, dame, d啪aka i 10 bilo koje boje. Ali tu啪na stvar je 拧to imate manje od 0,0016% 拧anse da dobijete royal flush.

Straight flush

Strejt fle拧 je druga najja膷a ruka u igri pokera. Strejt fle拧 se sastoji od bilo kojih 5 uzastopnih karata bilo koje boje. To zna膷i da je mogu膰e dobiti 40 razli膷itih straight flush-a u igri.

4 vrste

Dolazak na broj 3 je 4 ljubazne ruke. Ovo je stvarno bez razmi拧ljanja. Sve dok imate 4 karte istog ranga, imate 4 ljubazne ruke. 艩ansa za prolazak u igri je oko 0,0024%.

Full house

Sljede膰a na na拧oj poker listi je full house. Puna ku膰a se sastoji od 2 karte istog ranga plus 3 karte drugog ranga koje su iste.

Flush

Flush je 5 karata iste boje. Ne moraju biti uzastopne. Ovo je jedan od uobi膷ajenih dobitnih ruku u najboljim online kockarnicama u 2021

Pravo

Straights je te拧ko dobiti, ali nemaju veliku snagu. I zato je danas na 6. mjestu. Da biste napravili strit, morate dati 5 uzastopnih karata bilo koje boje. Ako na sre膰u imate strejt asa sa visokom kartom, to 膰e se zvati Broadway.

3 vrste

Ako imate 3 karte istog ranga, to 膰e se zvati 3 vrste. Imate skoro 2,2% 拧anse da dobijete 3 vrste poker ruke.

Dvostruki par/ 2 para

2 para se sastoje od 2 karte istog ranga plus 2 karte drugog ranga koje su iste.

Par

Ako imate jedan par bilo koje vrste, to 膰e se zvati par ruka.

Visoka karta

Ako nemate nijednu od gore navedenih poker ruku, va拧a ruka visoke karte 膰e biti najvi拧i rang pojedina膷ne karte koju imate u ruci.

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vje啪banjem
2023-11-02

Optimizirajte svoje zdravlje redovnim vje啪banjem

Vijesti