Blackjack

April 22, 2020

Savjeti i strategije kako pobijediti u Blackjacku svaki put

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Blackjack može biti zbunjujući za početnike i srednje igrače. Koristite ove savjete i strategije svaki put i vaše šanse za pobjedu će se poboljšati.

Savjeti i strategije kako pobijediti u Blackjacku svaki put

Znajte kada se predati

Predaja, koja je takođe poznata kao kasna predaja ili LS, moguća je samo kada neko još igra prve dve karte koje su im podeljene. Igrač se ne može predati kada uzme pogođenu kartu. Stoga je od vitalnog značaja razmišljati i strategiju kada igrate prve dvije karte.

Igrač treba da se preda kada ima tvrdih 16, dok djelitelj ima 9, 10 ili asa. Ova teška 16, međutim, ne uključuje situaciju kada neko ima par osmica. Predaja u ovom scenariju je najbolja stvar koju treba učiniti jer dugoročno štedi novac.

Znajte kada do Splita

Razdvajanje je sljedeći korak koji treba razmotriti. Da bi igrač mogao podijeliti, njegove prve dvije karte moraju biti par, ili dvije karte imaju vrijednost od 10 svaka, kao što je Jack ili King. Poznavanje vrijednosti karata je, stoga, veoma važno.

Kada neko zna vrijednost svojih kartica i može reći ovu vrijednost na prvi pogled, to im omogućava da uštede na vremenu i mogu donositi pametne odluke. Uvijek treba dijeliti osmice i asove i nikada ne treba dijeliti 5 i 10. Ako razdvajanje nije moguće, treba prijeći na sljedeći korak.

Znajte kada udvostručiti

Sljedeći korak koji treba razmotriti kada igrate blackjack je da li udvostručiti ili ne. Treba razmisliti o udvostručenju kada postoji velika vjerovatnoća da dobijete ruku. Neka kockarnica zabranjuju udvostručavanje u određenim prilikama, tako da je ključno da znate kada je udvostručenje dozvoljeno, a kada nije.

Igrač treba da se udvostruči kada ima tvrdih 9, dok djelitelj ima 6 i 3. Treba se udvostručiti i kada posjeduje tvrdih 10, ali samo kada djelitelj nema 10 ili asa. Drugi razlog za dupliranje je kada neko ima mekih 13 ili 14.

Znajte kada udariti ili stati

Četvrta i posljednja opcija koju treba razmotriti nakon prolaska kroz gore navedene korake je da znate da li da udarite ili stanete. Za osobu je ključno znati razliku između njih i kada koristiti jednu od njih u određenoj situaciji.

Igrač takođe treba da pogodi kada ima tvrdih 11 ili manje. Treba stajati kada djelitelj ima 4 - 6 dok oni imaju tvrdih 12. Igrač uvijek treba stajati kada ima tvrdih 17 ili više i također stajati kada ima mekih 19 ili više.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Ovladavanje umijećem treće karte u Baccarat-u: sveobuhvatni vodič
2024-04-03

Ovladavanje umijećem treće karte u Baccarat-u: sveobuhvatni vodič

Vijesti