Detaljan vodič za Blackjack osiguranje

Blackjack

2021-03-31

Eddy Cheung

Dok većina blackjack igrači na to gledaju kao na nužno zlo, drugi smatraju osiguranje za blackjack spasonosnim kada se dogodi nesreća. Stoga se sa sigurnošću može reći da je osiguranje za blackjack jedna od tema koje najviše podijele u svijetu kockanja. Dakle, ako ste još uvijek novi u blackjacku, ovaj članak će vam pružiti sve detalje o osiguranju za blackjack i zašto biste trebali držati sigurnu udaljenost. Čitaj dalje!

Detaljan vodič za Blackjack osiguranje

Šta je Blackjack osiguranje?

Blackjack osiguranje je sporedna opklada koja se daje igračima ako je glavna karta dilera as. Kao što ime govori, djeluje kao osiguranje ako je dilerova ruka 'blackjack'. Tipično, ulog osiguranja je polovina originalne opklade i isplaćuje se 2 prema 1. Drugim riječima, maksimalni dozvoljeni ulog je polovina glavne opklade igrača.

Takođe, sporedna opklada je završena tek nakon što djelitelj otkrije svoju drugu kartu. Ako je u pitanju kralj, dama, džak ili desetka, diler može napraviti blackjack. Zauzvrat, igrač može dobiti opkladu za osiguranje. Ako ne, možete izgubiti opkladu za osiguranje, ali i dalje možete dobiti originalni ulog.

Primjer osiguranja za Blackjack

Prvo i najvažnije, vrijedi se osigurati ako blackjack koji igrate dozvoljava dileru da stoji samo na mekim 17. Također, morate imati 20, 19 ili 18. U suprotnom, vaša ruka možda neće pobijediti dilera.

Na primjer, posjetite svoju omiljeni online casino uživo i stavite $5 blackjack opkladu. Nakon toga, dijeli vam se devetka ili Jack of Hearts, a as je dilereva gornja karta. Sada odlučujete da uzmete osiguranje od 2,5 dolara, što je polovina vaše prvobitne opklade. Zatim, djelitelj otkriva deset kao svoju drugu kartu. Zauzvrat, opklada za osiguranje će se isplatiti 2 prema 1 i na Vašoj ruci će se isplatiti.

Kada je potrebno osigurati osiguranje

Osiguranje tokom igre blackjack-a može biti neodoljivo ako je as dilerova gornja karta. U tom slučaju postoji vjerovatnoća od 1 do 3 da sljedeća kartica ima karticu od 10 vrijednosti. Ali osim ako ne brojite karte, ne vrijedi riskirati svoj teško zarađeni novac na osiguranju za blackjack. Matematički gledano, osiguranje blackjack-a će na kraju rezultirati gubicima.

Općenito, možete osvojiti svoju opkladu za osiguranje samo ako je dilerova kartica sa 10 vrijednosti. Kao što je već rečeno, morate biti stručnjak za brojač kartica da biste sa sigurnošću znali preostali iznos u špilu. Dakle, ako ste zeleni u pogledu brojanja karata, klonite se ove opklade.

Blackjack osiguranje, kvote, cijena i prednost

Dakle, koje su šanse za osiguranje za blackjack? Vjerovatnoća da će diler podijeliti blackjack kada igra redovnu stonu igru je 9:4. Međutim, izgledi da igrač osvoji okladu za osiguranje nisu slični i mogu varirati ovisno o broju špilova i već podijeljenih karata od 10 poena. Ukratko, šanse su zaglavljene protiv igrača.

Kada je u pitanju cijena, igrač može pobijediti samo ako je dilerova karta okrenuta prema dolje 10. U ovom slučaju, isplata osiguranja je 1:1. Ako je igračeva ruka blackjack, isplata je 3:2 ili 3 dolara za svake dvije opklade ili 1,5 puta veća od opklade.

Konačno, jedno špil blackjack osiguranje ima strmu ivicu od oko 5,8%. Ali vrijedi napomenuti da ćete vjerovatno igrati moderne blackjackove sa 6 do 8 špilova. U takvim slučajevima, ivica kuće može dostići 7,5%.

Blackjack osiguranje: Završni savjet

Ako ste stručnjak za brojač kartica, onda osiguranje za blackjack može biti vrlo isplativo. Brojači karata imaju grubu predstavu o broju preostalih karata od 10 poena u špilu. Takođe, isplata je dobra ako već imate blackjack u ruci. Kao što je rečeno, šanse su uvijek protiv igrača. Što je još gore, osiguranje kada igrate blackjack sa više špilova izložit će vas bolno visokoj ivici hausa. Budi mudar!

Najnovije vijesti

Stakelogic Live predstavlja brzu bakaru sa bržim rundama igre
2023-09-28

Stakelogic Live predstavlja brzu bakaru sa bržim rundama igre

Vijesti