Blackjack

November 7, 2021

Da li je moguće brojanje karata u Blackjack Live-u?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Brojanje karata u blackjacku je isprobana i dokazana strategija koju je izmislio Ed Thorp 60-ih godina. Igrači, posebno legendarni tim MIT-a, osvojili su milione na podu kazina ovom strategijom. Ali koliko god primamljivo zvučalo, brojanje kartica u online kockanju nije tema o kojoj se mnogo raspravlja.

Da li je moguće brojanje karata u Blackjack Live-u?

Dakle, da li je moguće brojati karte dok igrate blackjack na najbolja online kazina uživo? I ako da, da li je to uopće isplativo na duge staze? Ne brini; ovaj članak odgovara na sva ova pitanja i mnoga druga.

Šta je brojanje karata u Blackjacku?

Internet je preplavljen 'stručnjacima' za blackjack koji tvrde da je brojanje karata posebna rezerva za matematičare. Ali to nije slučaj. Brojanje karata je prilično jednostavna strategija u kojoj igrači nastavljaju bilježiti sve karte koje je djelitelj podijelio. Ove informacije vam mogu dati kratak pogled na to koje kartice da predvidite.

Uz to, brojanje karata će vam otkriti da li imate ikakve šanse da postignete prirodni blackjack ili 21. Ako igrate na stolu prilagođenom igraču, tada možete dobiti stopu isplate od 3:2 za to. Međutim, neki stolovi nude isplate 6:5.

Brojanje karata i penetracija špila

Ako ste iskusan igrač blackjacka, onda vam "prodiranje cipela ili špila" nije stran termin. Općenito se odnosi na broj podijeljenih karata za blackjack prije ponovnog miješanja karata. Krupije se miješa kada se postigne određena rezna karta u igrama s cipelama, dok se u igrama s jednim špilom primjenjuje fiksni broj rundi.

Na primjer, kada igrate blackjack od 8 špilova i djelitelj podijeli pet špilova prije promjene, to znači da je vaša stopa penetracije špilova 62,5% (5/8). S druge strane, možete sjediti za stolom sa 6 špilova, a krupje dijeli pet špilova prije nego što se ponovo pomiješa. U ovom slučaju, stopa penetracije je 83,3% (5/6).

Iz ovih primjera je evidentno da će vaš broj biti tačniji s prvim. To je zato što vam je potrebna najmanje 70% do 80% stopa penetracije da biste ostvarili ozbiljan profit. Sve ostalo samo dodaje više volatilnosti.

Zašto je brojanje kartica na mreži skoro nemoguće

Dakle, zašto online kazina češće miješaju karte? Jednostavna, online kazina zavise od softvera za miješanje svojih kartica bez gubljenja vremena. Zauzvrat, oni smanjuju stopu penetracije palube na gotovo nulu.

S druge strane, kockarnice na kopnu ne miješaju karte češće jer se boje da će izgubiti prednost. Drugim riječima, dugoročno ostvaruju više profita dijeleći više ruku.

Stoga, češće miješanje karata može usporiti igru i smanjiti profit kazina na zemlji. Sve u svemu, brojanje karata i prodiranje špila su "nemoguća misija" na većini sajtova za online kockanje.

Kazina uživo dozvoljavaju brojanje kartica

Srećom, mnoge stranice za kockanje nude Blackjack igre sa dilerima uživo. Ove igre se emituju u realnom vremenu iz kopnenih kazina, a profesionalni krupijei dijele karte igračima.

Imajući to na umu, uvijek je najbolje ostati kod kuće i brojati karte na live online blackjacku. Na kraju krajeva, uslovi su zapanjujuće slični onima u kockarnicama na zemlji.

Zapamtite, međutim, da kazina uživo znaju više o prodoru špila i brojanju karata od vas. Zbog toga će diler promiješati cipelu kako bi spriječio mnogo prodora u špil, iako ne tako često. Ovdje je postotak nešto između 50% i 75%. Sada je to dovoljno da vam dam prednost.

Zaključak

Do ove tačke, sa sigurnošću se može zaključiti da je brojanje karata u blackjacku u zemaljskom kasinu najbolje. To je zato što većina online kazina često miješa karte.

Ali kao što je rečeno, kazina uživo nude igračima stopu penetracije špila od 50% do 75%, što je dovoljno dobro, s obzirom na broj raznih troškova u kockarnicama na kopnu.

Takođe je važno napomenuti da online kazina daju igračima prednost u nižoj kući od svojih klasičnih kolega. Igrači mogu smanjiti ivicu hausa na manje od 0,5% u poređenju sa 1,5% na zemaljskim stolovima uz ispravnu strategiju.

Sve rečeno i urađeno, to je scenarij za koji svi dobiju, iako igranje blackjacka u kockarnicama uživo nudi više pogodnosti i profitabilnosti.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire
2024-04-17

Istraživanje uzbuđenja: vulkanski rulet i Vikings Multifire

Vijesti