Da li brojanje kartica i dalje radi?

Blackjack

2021-04-08

Eddy Cheung

Ako ste a blackjack igrača, onda se sigurno pitate da li brojanje karata još uvijek radi. Ali ovo je pitanje koje je najčešće među blackjack elitama koje su, nažalost, manjina. Za većinu, oni čak i ne znaju šta je zapravo brojanje karata. Dakle, nastavite čitati kako biste naučili nekoliko stvari o ovoj strategiji blackjack-a i kako zaraditi novac od nje.

Da li brojanje kartica i dalje radi?

Šta je brojanje kartica?

Prvo i najvažnije, brojanje karata se bavi samo blackjackom i nema nikakve veze sa igrom pokera. Međutim, brojanje karata je strategija koja određuje da li će sljedeća ruka dati igraču ili djelitelju dobru prednost.

Jednostavnim riječima, pomaže da se preokrene prednost kuće tako što vodi računa o svim kartama niske i visoke vrijednosti koje igrač vidi. Brojanje karata minimizira gubitke u nepovoljnom zbroju dozvoljavajući igračima da oklade više ako zbroj nudi prednost.

Kako brojati karte tokom igre?

Vjerovatno ste vidjeli brojanje karata u filmovima punim akcije. Obično to izgleda kao veoma komplikovan proces koji je rezerva samo za genije. Ali pogodite šta? Brojanje kartica nije tako složeno. U nastavku je šta treba učiniti:

Korak 1. Dodijelite vrijednosti podijeljenim kartama.

Prvo, igrač treba da gleda karte i dodijeli ove vrijednosti svakoj vrsti:

 • Male karte (2 do 6) = +1

 • Neutralne karte (7 do 9) = 0

 • Visoke karte (od A do 10) = -1 Karte za zbrajanje se takođe nazivaju "brojanje u toku"

  Korak 2. Izračunajte pravi broj.

  Sada morate kreirati "pravi broj" da biste pratili nekoliko špilova dostupnih u većini blackjack igara za pravi novac. Da biste izvršili konverziju, podijelite broj trčanja s preostalim špilovima. Možete procijeniti preostale špilove gledajući cipelu. Na primjer, ako imate +9 run count i procjena špila je 3, pravi broj je +3.

  Korak 3. Upoznajte svoju prednost.

  Zatim primijenite "pravi broj" da odredite da li držite ivicu iznad kuće. Evo kako pravi broj određuje prednost ili nedostatak:

 • 3 = 2,05% ivica kuće

 • 2 = 1,53% ivica kuće

 • 1 = 0,80% rub kuće 0 = 0,42% rub kuće

+3 = 1,77% prednosti igrača +2 = 1,17% prednosti igrača +1 = 0,58% prednosti igrača Imajte na umu da veći pravi broj vam omogućava da rizikujete više sa visokim samopouzdanjem.

Da li je brojanje kartica i dalje efikasno?

Brojanje karata počelo je 1960-ih kada je poznati autor kockanja, Edward Thorp, imao ogromnu prednost nad kockarnicama. Ali iskreno, njegov sistem deset Count ne bi uspio u trenutnom svijetu blackjack-a. Danas postoje pametni pit bosovi, tehnologije za prepoznavanje lica i lošija pravila igre.

Ali naravno, igrači i danas zarađuju brojeći karte. Međutim, morate biti dovoljno vješti da prevarite kuću. Na primjer, neka od najboljih kasina su tolerantnija prema igračima koji broje karte. Dakle, znajte tačno gdje da brojite svoje karte.

Takođe, budite posebno oprezni kada širite opklade. Vodite računa o veličini opklade na širenje. U ovom slučaju, pit boss će vjerovatno primijetiti veće razlike. Ukratko, izbegavajte da budete pohlepni.

Konačno, možete promijeniti pojavljivanje u vrućim noćnim izlascima ako igrate u kazinu na zemlji. To je zato što će vas kockarska mjesta vjerovatno prepoznati nakon više posjeta. Upečatljiv izgled će uvijek privući neželjenu pažnju.

Zaključak

Možete dobro zaraditi od brojanja kartica ako imate dobre vještine i dovoljno vježbate. I kao što vidite, učenje ove strategije blackjack-a je jednostavno. Ali pazite da vas ne uhvate jer možete odmah dobiti ban. Sretno!

Najnovije vijesti

Pragmatic Play oduševljava igrače kazina uživo sa Snakes & Ladders uživo
2023-05-25

Pragmatic Play oduševljava igrače kazina uživo sa Snakes & Ladders uživo

Vijesti

Promocija kazina

1xBet:Do 1500 €
Igraj sada
Betwinner
Betwinner:€390 sa bonus kodom CASINORANK
22BET
22BET:Do 300 €